Wat mag je niet missen in de Toscaanse stad Pisa? Ik ga de leukste activiteiten in Pisa in dit artikel op een rijtje zetten. Wanneer het even kan ben ik vaak weer in een ander deel van Italië te vinden. Ik vind de mensen aardig en je kunt voor een leuk bedrag op vakantie. Mijn vliegtickets naar Italië zijn bijvoorbeeld nooit duurder dan 35 euro retour. Verder is het OV in Italië erg prettig op de meeste plekken en betaal je voor een paar uur reizen soms maar een paar euro met de trein.

Ik ben 2 volle dagen in Pisa geweest en dat was eigenlijk ook wel genoeg om de hoogtepunten te zien. Ik kan iedereen dan ook aanraden om een weekendje te boeken, dat is precies genoeg om met een goed gevoel weer naar huis te gaan.

Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van de verschillende activiteiten in Pisa. Ik heb de activiteiten op willekeurige volgorde gezet.

De Toren van Pisa (Leaning Tower of Pisa)

De reden waarom mensen in veel gevallen überhaupt van Pisa gehoord hebben is natuurlijk vanwege de Toren van Pisa. De 55 meter hoge toren hangt ongeveer 4 meter over. Het was erg leuk om te zien hoe 90% van de mensen bezig was met een foto maken waar ze de toren overeind houden. De toren staat op een plein waar verschillende prachtige bouwwerken bij een komen.

Het is een leuk verhaal om te lezen, de bouw van de toren heeft namelijk vaak stilgelegen. De constructie van de eerste verdiepingen begon in 1173. Na de bouw van de derde verdieping in 1178 ging de toren hellen. Vervolgens heeft de bouw ongeveer 11 jaar stilgelegen vanwege een oorlog met Genua en Florence. Dit heeft ervoor gezorgd dat de grond kon werken waardoor de toren niet is omgevallen. Was de toren in een keer afgebouwd toen de tijd was die zeker omgevallen. In 1272 zijn ze weer verdergegaan met de bouw. Omdat ze merkte dat de toren scheef stond hebben ze aan de ene zijde meer mortel gebruikt dan aan de andere kant. Vervolgens viel de bouw weer stil in 1284 en is weer opgepakt in 1372, toen is de toren ook afgemaakt. De toren was toen al zo ver naar 1 kant gekanteld dat ze de bovenste verdieping weer recht hebben gebouwd. Wanneer je de toren in gaat zul je de gevolgen hiervan zien.

Kathedraal van Pisa (Duomo Santa Maria)

Dit prachtige gebouw, ook wel de dom van Pisa genoemd is een prachtig kathedraal. De Toren van Pisa is dan eigenlijk ook de klokkentoren van dit kathedraal. Het bouwwerk is al in 1054 gebouwd. Wanneer je een bezoekje in dit kathedraal brengt zul je binnen het vergulde plafond zien, de koepel is versierd met fresco’s.

Activiteiten in Pisa

Piazza dei Miracoli

Het plein waar bovenstaande gebouwen op staan heet Piazza dei Miracoli. Op dit plein ga je de mooiste gebouwen van Pisa zien. Mocht je nog souvenirs nodig zijn om mee naar huis te nemen dan ben je op dit plein aan het juiste adres. Er staan veel kraampjes waar je wel iets kunt kopen.

Het strand van Tirrenia

Wanneer je toch in Pisa bent kun je net zo goed je badkleding meenemen en naar het strand gaan. Na een kleine rit kun je al op dit prachtige strand zijn. Je kunt op het strand ook bedjes en een parasol huren. Het strand zelf is goed geregeld, ook het water is lekker warm in de zomer. Persoonlijk vind ik het alleen een mindere plek omdat Italië veel mooiere stranden heeft die bijvoorbeeld tussen kliffen liggen ofzo.

De haven van Pisa (Porto di Pisa)

Ik vind het altijd leuk om door de verschillende havens over de wereld te lopen. Er hangt altijd een goede sfeer, je kunt bootjes kijken en je kunt lekker eten. De haven van Pisa is erg klein maar er valt genoeg te zien en te doen.

Conclusie

Zoals ik in het begin al zei heb je echt zat aan een paar dagen Pisa. Het is een leuke stad maar eigenlijk heb je de toeristische hoogtepunten ook wel gezien wanneer je op het plein bent geweest. Persoonlijk vind ik het leuk om gewoon lekker door een stad heen te lopen omdat je zo veel meer de lokale sfeer mee krijgt. Je komt vaker bij lekkere eettentjes die je anders nooit zou vinden. Ik zou voor Pisa dan ook als advies meegeven om gewoon op pad te gaan.

Wanneer je nog niet uitgelezen bent over Italië, kun je mijn andere artikelen over Italië bekijken. Wil je op de hoogte blijven van al mijn avonturen? Volg mij dan op Instagram.

Weet jij nog meer activiteiten in Pisa? Laat het mij dan weten in de reacties.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *