Op vakantie naar Landal het Land van Bartje, het vakantiepark met de bijzondere naam. Ik ben zelf erg vaak in het Land van Bartje geweest voor weekendjes weg, het leek mij dan ook leuk om hier een blog over te schrijven. Ik kom zelf uit Drenthe dus het was vaak ook een makkelijk uitje voor ons.

Mocht je meer interesse hebben in de activiteiten rond dit park heen dan kun je eventueel mijn blog Top 10 activiteiten in drenthe lezen. Ik zal hieronder een lijst opstellen met de verschillende activiteiten die je kunt doen op Landal het Land van Bartje. Ik zal een deel vervolgens verder toelichten. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden te vinden op het park waar je goed kunt eten, die zal ik verder niet bespreken.

De activiteiten in het Land van Bartje

Je kunt bij het Land van Bartje de volgende activiteiten doen:

 • Interactieve speelruimte
 • Fun & Entertainment-programma
 • Ponyranch
 • Zwemmen
 • Bikes & More
  • E-bikes
  • Fietsen
  • Fietskarren
  • Skelters
  • Kinderzitjes
  • Bolderwagens
  • Funbikes
  • Kinderfietsen
 • Multifunctioneel sportveld
 • Poolbiljart
 • Tafeltennistafel (buiten)
 • Tennisbaan
 • Voetbaltafel
 • Midgetgolfbaan
 • Fietsarrangement
 • Golf
 • Beauty & wellness
 • Restaurant

Naast deze activiteiten zijn er nog verschillende losse elementen zoals een groot springkussen waar je perfect een paar salto’s kunt gooien.

Zwemmen in het Land van Bartje

Er zijn verschillende zwem mogelijkheden in het park. Zo kun je lekker in het binnenbad zwemmen of buiten bij mooi weer. In het binnenbad kun je ook een mooie glijbaan vinden. Het zwembad is relatief klein maar je kunt je hier zeker vermaken.

Openingstijden zwembad

Dagen Tijden
Maandag t/m donderdag09.00-19.00 uur
Vrijdag09.00-20.00 uur
Zaterdag09.00-20.00 uur
Zondag09.30-20.00 uur


Tijdens de vakanties is het zwembad langer geopend.

Fietsen of skelters huren

Zoals je in het lijstje al kon zien biedt het Land van Bartje tal van opties aan. Zo kun je de omgeving verkennen op een elektrische fiets of huur je een skelter voor de kids. Persoonlijk vind ik de funbikes ook erg leuk, dit zijn een soort golfwagentjes maar dan in fiets vorm. Makkelijk om de oudjes mee achterop te nemen hahaha.

Er zijn rond het park verschillende fietsroutes waar je heerlijk door de natuur gaat. Zo kun je door het prachtige landschap van De Hondsrug fietsen of juist langs het Hunebedcentrum in Borger. Voor meer fietsroutes raad ik de website van Drenthe aan: https://www.drenthe.nl/fietsen-wandelen/routes.

Om een uitgebreide prijzenlijst te ontvangen kun je het beste even de website van Landal bekijken of zou je even naar de fietsenverhuur kunnen lopen wanneer je op het park bent.

Midgetgolven Land van Bartje

Ik ben altijd dol op midgetgolven, er is dan ook geen vakantiepark waar ik dit aan mij voorbij laat gaan. De kosten op dit park zijn maar 3,50 per persoon. De baan is dan ook niet heel speciaal vergeleken met andere midgetgolfbanen maar hij mag er wezen. Mocht je op een andere manier willen golven dan kun je ook terecht bij de echte golfbaan voor een serieuzere pot.

Tennisbaan

Wanneer je van een potje tennis houdt kun je dat hier doen. Zelf heb ik ooit eens op tennis gezeten voor wat proeflessen, het leek mij namelijk wel leuk. Na de 5e proefles vond ik het wel vervelen en was het veel van hetzelfde waardoor ik er nooit echt op ben gegaan. Op vakanties vind ik het dan altijd weer leuk omdat je gewoon even een uurtje kunt knallen voor de lol.

Interactieve speelruimte

Wij noemen dit thuis altijd gewoon de gamehal. Een ruimte vol met leuke speelkasten en andere activiteiten. Hier hebben ze digitale wand- en vloerschermen. Een eye play vloer waar kinderen hun behendigheid kunnen oefenen tijdens een potje voetbal. Op het Kiki scherm kunnen ze een kleurplaat maken. Verder is er nog een ijshockeytafel met van die pucks en een racespel.

Paardrijden

Persoonlijk heb ik dit nooit gedaan maar ik vind het wel een plekje in mijn blog waard omdat het Land van Bartje dit goed voor elkaar heeft vind ik zelf. Je kunt bij de ranch verschillende activiteiten doen zoals het kammen van een pony maar je kunt ook bosritten maken of familieritjes door het park.

Nadelen van Land van Bartje

Zoals mijn lezers zullen weten laat ik ook altijd nog even mijn licht schijnen over de nadelen van een park. Ik vind het Land van Bartje een prachtig park met erg veel activiteiten maar het park heeft veel activiteiten voor kinderen. Mocht je hier niet naar opzoek zijn dan zou ik dit park afraden, in alle andere gevallen is het denk ik een erg leuk park.

Conclusie

Ben je op zoek naar een vakantiepark waarvan je zeker wilt weten dat er genoeg activiteiten zijn voor je kinderen? Dan is dit het geschikte vakantiepark voor jou. Ook als je van fietsen houdt kun je vanaf hier heel goed naar de mooiste plekjes van Drenthe fietsen omdat het park centraal ligt. Zelf zou ik dit park beoordelen met een 7,5/10.

Ben jij al eens op dit park geweest? Laat het mij weten in de reacties. Ik ben ook te vinden op Instagram.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *