In deze blog neem ik jullie mee naar de meest prachtige locaties en activiteiten rond Napels. Ik ben hier tijdens mijn vakantie geweest dus ik kan jullie in deze blog een goede indruk geven van de plekjes waar je echt heen moet. In mijn andere blogs schrijf ik over activiteiten in Napels en overnachtingen rond Napels linkje hier.

Omdat Napels een stad is die je in een kort tijdsbestek kunt zien wil je al snel opzoek naar andere steden zodat je ook de omgeving leert kennen. Ik vind zelf dat je ook de beste indruk van Italië krijgt wanneer je juist naar de minder bekende of populaire plekjes gaat. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de beste ervaringen heb gehad buiten de grote steden.

Ik heb hieronder alle plaatsen waar ik ben geweest onder kopjes verdeeld met een cijfer van 1 tot 10 zodat jullie ook weten wat ik er nu echt van vond. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat iets eerst heel leuk leek maar in het echt toch gigantisch tegenviel. Ook leek het mij handig om de benodigde tijd erbij te vermelden.

Pozzuoli / Rione Terra

In deze plaats zijn prachtige oude bouwwerken terug te vinden zoals een groot amfitheater. Aan de haven kun je de zeelieden in hun vissersbootjes aan het werk zien wat een erg leuk beeld geeft.

Macellum of Pozzuoli

Cijfer: 7,5/10
Tijd: 30 min

Dit oude marktgebouw is zeer indrukwekkend om met eigen ogen te zien. Er is nog zoveel bewaard gebleven van de oude tijd dat ik dit zeker kan aanbevelen wanneer je in de stad bent. Er staat een bord met informatie bij zodat je wat meer achtergrondinformatie krijgt. Wanneer je hier klaar bent sta je eigenlijk al met een been in de haven dus de stap om door te lopen is erg klein. Er is een grote boulevard waar je goed kunt zitten.

Amfitheater van Pozzuoli

Cijfer: 8,5/10
Tijd: 2 uur

Dit prachtige bouwwerk uit de romeinse tijd is goed bewaard gebleven. Het amfitheater is erg groot en je kunt zelfs onder het amfitheater lopen om een betere indruk van het gebouw te krijgen. Doormiddel van informatieborden wordt er een goed verhaal geschetst hoe het er vroeger aan toe ging in zo’n amfitheater. Ik vond dat alles goed geregeld was en de entree was erg goedkoop wat ook een dikke plus is. Ik kreeg een kaart aangereikt waar de totale route op stond met vele locaties die je af kunt leggen, hier besteed ik verder in dit artikel geen aandacht aan.

Rione Terra – Archaeological Path

Hier wou ik graag heen maar helaas waren de openingstijden niet gunstig waardoor ik het heb overgeslagen. Mocht je ooit in Pozzuoli komen kan ik dit wel aanraden omdat de foto’s er erg gaaf uitzien. Je gaat hier voornamelijk ondergronds waar je langs allerlei oude gangen en bouwwerken loopt.

Complesso archeologico delle Terme di Baia

Wegens tijdgebrek kon ik hier ook helaas niet heen. Het ligt wat verder van alles af namelijk in Baia maar dat mag de pret niet drukken. Het lijken op prachtige ruïnes. Mocht je de tijd hebben zoek het dan op en kijk of het wat voor jou is.

Solfatara (Campi flegrei)

Persoonlijk vind ik dit een must do activiteit. Iedereen denkt bij Napels aan de Vesuvius. Ik ben zelf ook op de Vesuvius geweest, wat echt een prachtige activiteit is maar vergeleken met Solfatara is de Vesuvius maar berg met weinig beleving. Bij de vulkaan Solfatara is echt opborrelend zwavel te zien. De lucht is dan ook zeer apart. Helaas kon ik hier niet heen omdat er een dodelijk ongeluk was gebeurd waardoor het gebied was afgesloten. Solfatara is onderdeel van Campi Flegrei, er wordt voorspeld dat dit zeer binnenkort uit gaat barsten met vele doden tot gevolg omdat er erg veel mensen omheen wonen. De zwarte rook zou tot aan Nederland moeten rijken bij een uitbarsting.

Caserta

Dit is een leuk stadje waar het echt opviel dat er een hoog percentage goed geklede mensen rondliep. Waar mij dit eerder in andere steden niet zo opviel was het hier meteen duidelijk zichtbaar. Er waren ook allemaal leuke marktkraampjes met chocola en andere lekkernijen.

Reggia di Caserta / Paleis van Caserta

Mocht je ooit nog eens een lange Engelse tuin willen zien dan zit je hier op de goede plek. Achter dit paleis ligt een enorme tuin die echt prachtig moet zijn. Ik ben zelf alleen voor het paleis geweest op mijn laatste dag omdat de rij helaas te lang was. Er was net op de dag dat ik heen ging een speciaal kunst evenement waardoor ik heb besloten om de stad verder in te gaan.

Pompeï

Pompeï is zo bekend dat ik hier een compleet artikel over heb geschreven. Ik ga hier nog even kort in op de leuke activiteiten die je zeker mee moet nemen.

Pompeii Archaeological Park

Cijfer: 9/10
Tijd: 6/7 uur (wanneer je alles bekijkt)

Dit is echt een enorme aanrader wanneer je naar Pompeï gaat. Het archeologische park is een van de hoofd redenen waarom je naar Pompeï zou gaan. Je loopt makkelijk 6uur in dit park. Ik had het eerst enorm onderschat ik kwam laat op de middag aan, voor ik wist was het donker. Ik ben de volgende dag teruggegaan omdat het mij als student toch maar 2 euro entree was. Tijdens dit bezoek kom je ook langs Villa dei Misteri, deze villa zit bij de entreeprijs in.

Pontificio Santuario della Beata Maria Vergine del Santo Rosario di Pompei

Cijfer: 7/10
Tijd: 30 min

De naam is een hele mond vol maar het is gewoon een kerk. Ik heb persoonlijk niet heel veel met kerken omdat ik ze er allemaal hetzelfde uit vind zien zodra je er een paar bezocht hebt. De buitenkant van deze kerk was wel prachtig daarom krijgt deze kerk van mij een 7. Wanneer je vanaf het station van Pompeï komt zul je hoogstwaarschijnlijk langs deze kerk lopen op je weg naar het archeologische park.

Vesuvius

Cijfer: 8/10
Tijd: 3 uur

De Vesuvius is echt een enorme vulkaan, sterker nog het is de grootste vulkaan op het vaste land in Europa. De weg ernaartoe is met vele bochten, ik ben met de bus gegaan. Dit kan via verschillende plekken, een van die opstapplekken is Pompeï. Ik ben zelf op een bus gestapt via station Ercolano Scavi, dit is makkelijk te bereiken vanaf zowel Napels als Pompeï. Eenmaal aangekomen bij de vulkaan moet je ongeveer 20 minuten naar boven lopen op zwart gesteente. Boven heb je een prachtig uitzicht over de verschillende steden die eronder liggen. Ook de krater is zeer indrukwekkend.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *