Hoe kun je vaker op vakantie? Dit is een vraag die vele zichzelf en vooral ook mij stellen. Ik ga elk jaar een stuk vaker op vakantie dan menig mens. Wie wil er nu niet vaker weg wanneer het kan? Een vakantie hoeft niet altijd minimaal een week te zijn. Persoonlijk kan ik er ook erg van genieten om een weekendje weg te gaan. Ik hoor bij veel mensen dat geld de issue is terwijl dat totaal geen barrière hoeft te zijn. In dit artikel ga ik jullie al mijn tips geven zodat jij straks vaker op vakantie kunt.

Oké, niet alles draait om geld op vakantie, maar wanneer je het echt leuk vindt om naar andere landen te gaan en je wilt dit zo vaak mogelijk dan is het toch wel handig om wat goedkoper op vakantie te gaan. Ben jij iemand die graag duur op vakantie gaat en nergens op wil letten? Dan zullen er alsnog een paar handige tips in dit artikel zitten.

Geld besparen om vaker op vakantie te kunnen

Tip 1: koop minder vaak eten buitenshuis

Deze tip klinkt heel simpel en dat is die ook maar in praktijk blijkt het moeilijker om uit te voeren dan gedacht. Toen ik berekende hoeveel geld ik elke maand aan eten kocht schrok ik best wel want ik zat op zo’n 60 euro per maand. Dit betekent dat ik rond de 700 euro op jaarbasis uitgaf aan eten buitenshuis, hier ben ik mee gestopt en zo heb ik mijn eerste dikke vakantie alweer bij elkaar.

Tip 2: bespaar op kleding

Ik was altijd best wel merk gebonden, oké de kwaliteit is vaak ook beter maar weegt het echt op tegen de kosten? Ik telde makkelijk 70 euro voor een trui neer terwijl dit natuurlijk veel goedkoper kan en ja er is echt zat leuks te vinden in de goedkopere categorieën. Wanneer je toch merkkleding wilt kun je dit ook altijd nog in de uitverkoop halen, dat scheelt ook enorm.

Tip 3: neem de tijd om vliegtickets uit te zoeken

De meeste vakanties heb ik voor de lol geboekt omdat het zo goedkoop was. Retourtjes naar Napels of Milaan voor 20 euro. Deze prijzen zijn heel normaal binnen Europa, ook in de vakanties. Wanneer ik mensen over 100 of zelfs 200 euro hoor naar bestemmingen die voor mij 20 euro kosten dan is er iets goed fout gegaan met boeken. Houd de prijzen langere tijd in de gaten om de deals te krijgen.

Geld besparen op vakantie

Tip 1: boek een hotel die iets verder van de hotspots zit

Een stad is vaak onderverdeeld in zones, deze kaarten zijn online vaak te vinden. Hoe verder jij van de eerste zones af zit hoe goedkoper je hotel wordt. Het openbaar vervoer is in het buitenland vaak heel goedkoop waardoor het totaal veel lager uitkomt.

Tip 2: boek niet altijd een hotel

Dit is een van de dingen waar ik op vakantie het meeste op bespaar. Ik ben zelf enorm fan van Airbnb. Dit is een website waar vaak particulieren een kamer in hun huis aanbieden. Ook kun je hier complete appartementen voor jezelf vinden. Ik maak hier vaak gebruik van omdat ik het fijn vind om een beetje privacy te hebben. Mocht je er geen moeite mee hebben om in een hostel te slapen is dit natuurlijk een nog goedkoper alternatief. Voor een hostel betaal je afhankelijk van je bestemming 3 tot 15 euro per nacht ongeveer in een gedeelde kamer.

Wanneer jij je aanmeldt via mijn link krijg je nu 34 euro cadeau op je eerste boeking, zo kun je dus bijna gratis genieten van je eerste nacht!

Meld je hier aan bij Airbnb

Tip 3: boek je hotels niet online

Een website als Booking of Agoda moet natuurlijk kunnen bestaan. Ze vragen een commissie wanneer er een boeking plaatsvindt. Wanneer je het hotel gewoon opbelt of mailt kun je vaak een aangename korting krijgen. Geef hierbij ook aan welke prijs je online ziet en of dit goedkoper kan. Omdat je hun er tussenuit laat zullen ze bijna altijd een veel gunstigere prijs aanbieden weet ik uit ervaring. Soms kan het ook een goede strategie zijn om gewoon binnen te lopen bij een hotel en te onderhandelen over de prijs.

Tip 4: koop geen duur drinken

Dit is een tip voor iedereen die het echt met weinig wil doen, maar wanneer je gaat rekenen kom je op grote besparingen. Het eten is op vakantie vaak reuze goedkoop maar het drinken is daarentegen heel duur. Om te besparen zou je ervoor kunnen kiezen om geen drinken in een restaurant te kopen, ik neem vaak gemiddeld 2/3 glazen bier wat al snel een bedrag van 10 euro is wat je per dag kunt besparen. Zelf wil ik ook altijd nog kunnen genieten wanneer ik op vakantie ben dus ik maak geen gebruik van deze tip.

Ditzelfde geld voor alle kraampjes, hier kun je beter water kopen wat vaak een euro is in plaats van duur frisdrank en het is nog gezonder ook. Nog goedkoper zou de supermarkt zijn mocht je hier de tijd voor hebben.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er vele methodes om geld te besparen, de een zal wat beter bij je aansluiten dan de ander. Hopelijk heb ik je een beetje laten inzien dat we allemaal vele onnodige uitgaven doen die wij vaak zelf niet eens doorhebben. Heb jij na het lezen van dit artikel nog andere goede tips? Laat het dan weten in de reacties zodat we met zijn allen nog vaker op vakantie kunnen.

* Dit artikel bevat een affiliate link

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *