Wanneer je op vakantie naar Parc Sandur wilt is dit het juiste artikel om te lezen. Ik ben hier gewapend met mijn camera en drone een weekendje geweest. Ik kom zelf uit Drenthe en zal dan in een ander artikel ook een paar leuke plekjes rond dit prachtige vakantiepark opnoemen zodat je vakantie compleet is.

Vanwege corona gaan meer mensen op vakantie in eigen land, ik kan mij dan ook voorstellen dat je al snel uitkomt in mooie natuurgebieden om de stad even te ontvluchten. Parc Sandur is een park omringt door water, ideaal wanneer je bijvoorbeeld van vissen houdt. Je kunt hier dan ook goed je hengeltje uitgooien zoals tijdens ons weekendje ook flink gebeurde. Daarnaast zitten er verschillende heerlijke restaurants op het park waar je goed kunt eten of borrelen voor een redelijke prijs.

De activiteiten in Parc Sandur

Er zijn volop activiteiten aanwezig in Parc Sandur, ook tijdens de corona periode. Wij zaten in mei in ons huisje en hebben eigenlijk geen beperkingen ondervonden. Het grote luchtkussen (zie foto) was overdag gewoon opgeblazen, er was een kinderboerderij waar je de geitjes kon aaien en er waren leuke speeltuintjes voor de kinderen.

Verder kunnen de volgende activiteiten worden ondernomen:

 • Bootje varen
 • Adventure Golf
 • Zwemmen
 • Gamen in de gametown
 • Lasergamen
 • Family Paintball
 • Tennissen op de tennisbaan
 • Boogschieten
 • Squashen
 • Fitnessen
 • Vele andere sporten

Ik zal hieronder ingaan op de activiteiten die wij zelf hebben ondernomen tijdens ons weekendje weg.

Bootje varen in Parc Sandur

Wanneer je met het gezin een bootje wilt huren is dit allemaal mogelijk. Er zijn vele verschillende soorten boten voor goede prijzen te huur, ik heb een tabel hieronder ingevoegd met alle opties en de daarbij behorende prijzen.

kajak max. 1 pers. €  6,50 p.u.
kanomax. 3 pers.€  7,50 p.u.
roeiboot max. 3 pers. € 8,50 p.u. 
waterfietsmax. 2 pers.€  6,50 p.u.
familiewaterfiets max. 4 pers.€ 14,50 p.u.
fluisterbootmax. 6 pers.€ 20,00 p.u.
cocobomax 10 pers.€ 55,00 ocht.of midd. / € 95,00 dag

De cocobo is ons terrasvlot en staat voor één en al plezier op het water.

De huur van de cocobo kan worden uitgebreid met:
high tea€ 18,50 p.p. ( va. 4 pers. )
barbecue€ 18,50 p.p. ( max. 8 pers. / excl. drankjes )

Het meer is enorm groot en er is dus zat ruimte om ook echt even een stukje te gaan varen. De cocobo hebben wij ook voorbij zien varen en is heel leuk wanneer je met een grote groep bent. Ik zal hem alleen niet aanraden voor 10 personen daar vond ik hem wat te klein voor.

Adventure Golf in Parc Sandur

Het park beschikt over een erg leuke minigolfbaan bestaande uit 18 holes! Het is een erg leuke minigolf met schillende soorten banen, een van de banen ligt zelfs op de stijger van de bootverhuur. Tijdens ons verblijf werd alles zeer goed gereinigd na elk gebruik. Adventure Golf kost 7,50 per volwassene en 6 euro per kind (3 t/m 11 jaar).

Zwemmen in Parc Sandur

Normaalgesproken zit er bij een Center Parcs een erg groot zwembad, dit is hier niet het geval. Het zwembad is erg klein maar er zit wel een glijbaan bij. Tijdens de corona periode moet je een plekje reserveren in het zwembad, dit kan via de app of via de receptie. Mocht je het leuker vinden om lekker in het meer te zwemmen dan kan dit ook. Er is een stukje van het meer afgezet met boeien zodat kinderen hier kunnen zwemmen, ook zit er een heerlijk stukje strand bij waar je als ouders prima kunt vertoeven.

Gamen in de gametown

De gamehal was helaas gesloten voor ons vanwege corona, ik weet ook niet wanneer dat weer opengaat maar wij konden wel een kijkje nemen in de gamehal. Er staan veel leuke spelletjes waar je bijvoorbeeld tickets mee kunt winnen.

Nadelen van Parc Sandur

Tijdens ons verblijf zijn wij natuurlijk tegen een aantal mindere dingen in dit park aangelopen. Bij ons huisje hadden veel ganzen gezeten waardoor echt het hele terras maar ook al het gras rond het hele huisje onder de poep lag, er was helaas ook geen bezem om dit weg te vegen. Een ander nadeel van de vele ganzen was dan ook dat je in de ochtend netjes om 7uur wakker werd gekwaakt. Door het harde gekwaak heb ik wel prachtige dronebeelden kunnen maken om 7uur in de ochtend waardoor de zon nog prachtig laag aan de horizon lag. Al met al denk ik dat de ganzen vanzelf weer op andere plekken zullen gaan bivakkeren omdat corona langzaam weg ebt en er dus steeds meer mensen op het park zullen zitten.

Conclusie

Ben je op zoek naar een vakantiepark waar je rustig aan het water kunt zitten met veel ruimte tussen de huisjes? Dan is dit het juiste park voor jou. De kinderen kunnen doen en laten wat ze willen.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *