Wil je graag rodelen in Oostenrijk en wil je dat bij de leukste rodelbaan van Oostenrijk doen? Dan kan ik je in dit artikel verder helpen. Tijdens onze vakantie in Oostenrijk hebben we een prachtige rodelbaan gepakt. Ik ben eerst online gaan kijken welke rodelbanen er leuk uit zagen en welke niet. Vervolgens heb ik de prijzen vergeleken om zo uit te komen bij Osttirodler Sommerrodelbahn Hochstein Lienz.

Er zijn nog vele andere banen om te rodelen in Oostenrijk maar in dit artikel zal ik alleen de rodelbaan bespreken waar wij zijn geweest.

Skilift omhoog

Het leuke aan deze rodelbaan is de grootte. Wanneer een rodelbaan groot is betekend dit automatisch ook dat je ver omhoog moet. Je hebt de keuze uit een dichte of een open skilift. Wij hebben expres voor de open skilift gekozen omdat er corona heerste en je dan liever lekker naast elkaar in de vrije lucht zit. Ook is het altijd leuk om even te schudden waar je vriendin bij zit ;).

Eenmaal boven aangekomen is er een groot terrein waar je rond kunt lopen, er is een kinderboerderij en nog wat andere activiteiten voor kinderen. Wanneer je doorloopt kom je bij de ingang van de rodelbaan.

De rodelbaan

Eenmaal aangekomen bij de rodelbaan kun je genieten van de baan zelf. De rodelbaan is 2700 meter lang en je kunt snelheden tot 40 kilometer per uur behalen. Wanneer je een tas bij je hebt is dit geen probleem, deze kun je gewoon over je stoel hangen. In het begin raas je door de bossen met een aantal leuke bochten. Vervolgens kom je in een open stuk waar je redelijk hoog boven de grond rodelt. In het laatste stuk zitten een aantal leuke trechters waar je heel veel rondjes maakt, dit maakt de baan echt af. Ik denk dat de totale rit zeker 5 minuten duurt.

Mocht je hier heen gaan en je ziet dat er een gezin voor je zit kan ik je aanraden om op het begin heel even in te houden zodat je daarna vol gas kunt geven. Wij gingen meteen vol gas omdat je best lang moest wachten op degene voor je. Wij dachten dat er genoeg tijd tussen zou zitten. Eenmaal uit de bossen moesten wij al stoppen omdat de moeder met haar kind voor ons heel sloom ging. Wij zijn toen gestopt tot zij klaar waren zodat we nog een lange tijd hadden om gas te geven. Helaas kwamen de mensen achter ons ook alweer waardoor ook zij moesten stoppen.

Ben je benieuwd naar mijn vakanties, of wil je meer reisverhalen? Volg mij dan op Instagram of lees meer op mijn blog.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *