In dit artikel ga ik jullie vertellen hoe mijn vakantie tijdens corona in Duitsland was. Mocht je zelf ook naar Duitsland gaan tijdens deze periode dan heb ik nog een aantal handige tips en ik bereid je vast voor op alles wat komen gaat.

Ik ben zelf in de periode juli/augustus geweest, er waren op dat moment verschillende regels van kracht. Er was op dat moment weinig verspreiding van het coronavirus in de meeste deelstaten van Duitsland.

Is het veilig om naar Duitsland op vakantie te gaan?

Ik ben van mening dat je veilig op vakantie kunt zolang je maar afstand houdt. Wij hebben zelf erg veel gewandeld en leuke buitenactiviteiten gedaan waar ik later op in zal gaan. Momenteel krijgt Duitsland een geel reisadvies door de overheid waardoor je dus ook gewoon op vakantie kunt naar Duitsland.

Waar moet je rekening mee houden?

Zorg dat je weet hoe je verzekerd bent. Wanneer je namelijk naar een plek toe gaat die de overheid als oranje heeft aangemerkt krijg je geen hulp. Mocht je met de auto gaan en je bent in oranje gebied dan zal ook de pechhulp niet meer op komen dagen wanneer er iets gebeurt.

Bekijk hier het reisadvies van de overheid

Verder is het in Duitsland op vele plekken verplicht om een mondkapje te dragen. Zo moet je een mondkapje dragen wanneer je een tankstation, supermarkt of een andere winkel binnen stapt. Wanneer je uit eten gaat en je loopt naar je tafel toe moet je ook een mondkapje op, wanneer je zit mag die weer af. In praktijk kwamen wij erachter dat dit vaak niet wordt nageleefd door veel bedrijven. In veel gevallen had het personeel zelf ook geen mondkapje op. Dit zal afhankelijk zijn van de plaats waar je bent.

Welke activiteiten kan ik doen tijdens corona in Duitsland?

Gelukkig kun je bijna alles nog doen, de vraag is alleen of je alles ook wilt doen. Wij hebben bijvoorbeeld lekker staan rodelen op een enorme baan in de buitenlucht. Ook wandelen in de bergen of mountainbikes huren zijn leuke activiteiten. De steden hebben wij met opzet vermeden, ga in plaats daarvan naar bijvoorbeeld de wat kleinere steden. Persoonlijk vind ik de kleinere steden altijd een veel karakteristieke uitstraling hebben. Door de vele meertjes en ‘klammen’ zou je ook hier een uitje naar kunnen doen bij lekker weer.

Ik heb ook nog een blog geschreven over de mooiste kastelen in Duitsland. Dit zijn stuk voor stuk coronaproof uitjes. Ik zal nog een artikel schrijven waar ik meer van mijn uitjes uitlicht.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *