De Raggaschlucht is een enorme kloof in Oostenrijk. Wij zijn hier tijdens onze vakantie in Oostenrijk geweest. Wanneer je op zoek bent naar een leuk gezinsuitje dan is dit zeker een aanrader. Ik ga jullie in dit artikel meer vertellen over deze kloof en ik vertel waar je rekening mee moet houden voor je hierheen gaat.

Wanneer je in Kartinthië bent en je zoekt naar een klam dan kom je al snel uit bij de Raggaschlucht. Wanneer je hierheen gaat zul je eerst een wandeling van ongeveer 10 minuten omhoog moeten maken voor je bij de kassa aankomt. Rond de kassa is het leuk opgebouwd uit waterpunten, een mooi houten huisje en vele kleine stroompjes met fris water.

Eenmaal 7 euro per persoon betaald begint de klim. Je begint bij het meest rustigste gedeelte over houten stijgers om zo uit te komen bij de eerste watervalletjes. Ze hebben overal bordjes neergezet met informatie zodat je ook kunt begrijpen hoe deze gigantische klif is ontstaan. Op de bordjes wordt ook verteld hoe de rotatie er steeds voor zorgt dat het zand als een soort schuurpapier steeds meer laagjes steen weg schuurt waardoor sommige plekken steeds dieper worden.

De totale lengte van de kloof bedraagt 800 meter maar wanneer je er loopt voelt het eerder als 5km omdat je continu omhoog moet lopen of moet stoppen voor andere mensen. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je zeker een goed uur over de dunne trappen aan het sjouwen bent. Hoe hoger je komt hoe mooier en sneller de stroming gaat. Wanneer je uiteindelijk denkt alles te hebben gehad sta je ineens oog in oog met een gigantische waterval waar de kloof begint.

Na de klif sta je als het ware helemaal bovenaan en begint je weg terug via het bos, dit viel ons toch wat tegen omdat het langer en steiler was dan wij hadden gedacht. Het begon die dag ook nog eens te regenen waardoor we eigenlijk wel heel snel naar het lekkere restaurantje bij de parkeerplek wouden zijn. Een paar curryworsten en heel wat regen verder zijn we met een goed gevoel terug naar ons hotel gegaan. Ik kan iedereen aanraden om de Raggaschlucht in Oostenrijk te bezoeken.

Mocht je meer van dit soort artikelen willen lezen kijk dan vooral eens verder op mijn blog.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *