In mijn nieuwe serie ga ik de beste plekken voor Instagram foto’s in Nederland met jullie bespreken. Ik heb ondertussen een groot deel van Nederland uitgekamd (bedankt corona) en daardoor heel wat plekjes gezien. Het lijkt mij leuk om telkens weer nieuwe delen uit te brengen wanneer ik weer meer gezien heb. Ik begin met Nederland maar zal ook alle andere landen waar ik ben geweest behandelen.

De foto’s zullen rechtstreeks uit mijn feed komen. Wanneer ik op pad ga doe ik dit vaak met mijn camera en drone. Naast portretten heb ik dan ook een hoop landschapsfoto’s. Ik zal alles in dit artikel een beetje combineren aangezien ik vaak de vraag krijg waar bepaalde locaties zijn. Ik hoop jullie wat nieuwe inspiratie te geven voor de perfecte Instagram foto.

Echten

In Drenthe ligt een klein dorpje genaamd Echten. In Echten zijn verschillende bossen waar je prachtige foto’s kunt maken. Zoals je ziet kleurt de heide paars wanneer je in de zomer een bezoekje brengt aan Echtenerzand. Vlakbij ligt Speelbos Roekpad, wanneer je hier heen gaat moet je eerst over een lange oprijlaan rijden, de perfecte locatie voor een mooie Instagram foto! In het speelbos zelf zul je dingen als een vlot in het water of een schommel boven het water vinden.

Schoorl

Schoorl staat natuurlijk bekend om zijn prachtige duinen. Vroeger op school mochten wij uit verschillende vakantiebestemmingen kiezen, Schoorl was hier een van. Ik ben toen de tijd altijd voor de locaties in het buitenland gegaan. Wij zijn dit jaar naar Schoorl gegaan en ik moet eerlijk zeggen dat ik aangenaam verrast was. Wij hadden een mooi huisje naast de duinen. In Schoorl zelf kun je naar de Klimduin, wij zijn zelf voornamelijk bij de zee geweest.

Nationaal Park Dwingelderveld

Ik heb Nationaal Park Dwingelderveld al vaak op mijn blog benoemd. Het park is ook zo groot en je kunt je wandeling via zoveel verschillende kanten starten dat je hier wel 20x heen kunt voor je alles hebt gezien. Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa en is een Natura 2000-gebied. Zoals je ziet op de foto lopen er ook schapen rond. Er zijn 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden. Je kunt in de ochtend ook meelopen met de herder, dit levert prachtige plaatjes op. De kudde met schapen die ik op de foto heb gezet loopt hier eigenlijk altijd wanneer ik een ochtend naar de heide ga.

Spier

Dit is een van mijn favoriete plekjes in de buurt. Wanneer je Wandelroute Boswandeling Spier gaat lopen volg dan de witte route. Deze route heb ik in mijn artikel Wandelen in Spier uitgeschreven. Tijdens deze route kom je namelijk langs een heel lang pad van houten stijgers. De ideale locatie voor een paar Instagram foto’s natuurlijk!

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Als laatst wil ik jullie Nationaal Park Drents-Friese Wold laten zien. Dit park is enorm en je gaat je haast afvragen hoe Nederland nog zoveel natuur kan hebben terwijl we zo’n dichtbevolkt land zijn. Persoonlijk heb ik nog nooit een grotere zandvlakte (buiten de duinen om) gezien dan hier. Wat ik ook tof aan de Drents-Friese Wold vind is dat ze uitkijktorens hebben gebouwd. Op mijn foto hieronder heb ik daar nuttig gebruik van gemaakt zoals je kunt zien. Er staan meerdere uitkijktorens bij dit natuurgebied.

Ik hoop dat jullie door dit artikel een aantal nieuwe locaties hebben ontdekt. Zoals je kon lezen heb ik in deel 1 voornamelijk natuurgebieden besproken. Ik zal in mijn volgende delen ook wat meer aandacht besteden aan steden of andere plekken.

Mocht je nu meer willen lezen kijk dan vooral even naar de andere artikelen op mijn blog. Wil je meer reisinspiratie? Vergeet mij dan vooral niet te volgen op Instagram.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *