In dit artikel beschrijf ik de 7 mooiste kastelen van Duitsland. Sommige kastelen liggen op een paar uurtjes rijden van Nederland, ideaal als uitstapje in het weekend. Omdat Duitsland heel veel kastelen heeft heb ik hieronder een kleine selectie gemaakt van de kastelen die er bij mij echt uitspringen. Ik ben zelf bij een groot deel van de kastelen geweest, er zitten enkele tussen waar ik zelf nog graag heen wil.

Tijdens een vakantie vind ik het altijd leuk om naar een aantal kastelen te gaan zolang het er maar niet te veel worden omdat ik dan het ‘speciaaltje’ eraf vind gaan. Ik wil zoiets altijd bijzonder houden. Tijdens mijn laatste vakantie ben ik samen met mijn vriendin in de auto gestapt en hebben wij de reis naar Oostenrijk ingezet, tijdens deze reis hebben wij ook veel in Duitsland gezien en gedaan. Mocht je het leuk vinden om meer te lezen kijk dan ook zeker even naar mijn andere schrijfwerk.

Om nog even een kleine disclaimer in te bouwen voor de echte fijnproever, ik noem alles een kasteel ook al is het misschien een burcht of iets anders.

Burg Eltz

Dit prachtige kasteel is op een berg gebouwd met een enorm looppad naar het kasteel toe. Om bij Burg Eltz te komen moet je een wandelroute afleggen van ongeveer 1,5km, dit is in praktijk zo gedaan (15/20 min). De parkeerkosten waren 2 euro en er was eventueel ook een pendelbus mocht je de 1,5km moeilijk kunnen lopen. Als je het over fotogeniek hebt is dit het perfecte Instagram kasteel. Rond Burg Eltz kun je ook prachtige wandelingen maken of zwemmen in een van de berg riviertjes. Wij hebben hier een geweldige tijd gehad daarom is dit een van de mooiste kastelen van Duitsland in onze ogen.

Rijksburcht Cochem

Rijksburcht Cochem staat in een bekende omgeving voor veel Nederlanders. Dit prachtige kasteel is omringt door een omgeving vol met wijngaarden. Breng vooral ook een bezoekje aan Cochem, in dit stadje zul je de oude bouwstijl terugzien, iets waar ik echt van kan genieten. Langs Cochem stroomt rivier de Moezel, hier kun je ook met een rondvaartboot doorheen varen. Mocht je dit bezoek willen combineren met Burg Eltz dan is dit goed te doen omdat de kastelen praktisch naast elkaar liggen en je langs prachtige wegen rijdt.

Schloss Drachenburg

Dit kasteel ligt nog dichter bij Nederland dan de voorgaande kastelen. Schloss Drachenburg ligt op een berg waar je in ongeveer 15 minuten heen kunt lopen nadat je de auto hebt geparkeerd. Er gaat ook een treintje omhoog en stopt precies voor het kasteel mocht je dit beter uitkomen. Ik zou het beschrijven als een sprookjesachtig paleis. Na mijn post op Instagram reageerde veel mensen dat het leek op het Disney kasteel.

Breng vooral ook een bezoek aan de Burgruine Drachenfels, dit ligt hoger op de berg, hier gaat het treintje ook heen. Dit is een ruïne met een geweldig uitzicht over de stad. Er is ook een restaurant waar je een drankje en een hapje kunt doen.

Omdat alles rond deze berg in het teken van draken staat is er ook veel zo ingericht. Zo liepen wij ook langs een reptielenpark waar allerlei verschillende soorten reptielen te bekijken zijn.

Schloss Heidelberg

Dit prachtige kasteel is maar 5 minuten verwijderd van een parkeerplek. Door de ligging van het kasteel heb je uitzicht over de hele stad eronder. Wij hadden ervoor gekozen om niet naar binnen te gaan, dit is dan ook niet per se nodig omdat een groot deel gratis toegankelijk is. Zo kun je de hele tuin van het kasteel gratis bekijken. De tuin is versierd met verschillende kunstobjecten.

Slot Neuschwanstein

Wanneer je op zoek bent naar een groot wit kasteel dan zit je hier goed. Ik denk dat Slot Neuschwanstein ook weer een van de beste kastelen is om een prachtige foto voor Instagram te krijgen. Het kasteel is zoals bijna elk kasteel weer gebouwd op een grote klif.

Schloss Lichtenstein

Schloss Lichtenstein is een kasteel waar wij zelf dit keer niet in de buurt zijn geweest, het is een mooi kasteel maar persoonlijk zou ik er niet voor omrijden. Ik vond het kasteel wel mooi genoeg om hem in het rijtje te zetten vanwege de immense klif waar het kasteel op is gebouwd, het ziet er gewoon gevaarlijk uit.

Slot Herrenchiemsee

Ik heb dit kasteel op jonge leeftijd al bezocht en ik vond het geweldig! Er rijden paarden met koetsen waar je in kunt stappen, dit is handig want het terrein is echt immens. Het kasteel is op een eiland gebouw in de Chiemsee. Dit kasteel was van koning Lodewijk II en is gebouwd omdat hij zich in alle rust en stilte wou kunnen afzonderen. Je kunt hier gemakkelijk uren rondlopen om alles te bewonderen.

Dit waren ze dan, de 7 mooiste kastelen van Duitsland vanuit mijn ogen gezien. Misschien ontdek ik in de toekomst nog meer mooie pareltjes die ik nu over het hoofd heb gezien, ik zal dit artikel dan een update geven. Heb jij nog een mooi kasteel om aan dit lijstje toe te voegen? Laat het dan in de reacties weten!

Meer leuke blogs:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *