Ga jij op vakantie naar Duitsland en ben jij op zoek naar een avontuur? Dan is de Alpspitze echt iets voor jou! Ik ben tijdens mijn vakantie naar zowel Duitsland als Oostenrijk geweest. Laten we eerlijk zijn, de bergen in Oostenrijk zijn moeilijk te overtreffen. Oké een land als Zwitserland heeft ook prachtige bergen en is ook relatief dicht bij huis maar in dit artikel ga ik het eens specifiek over de omgeving rond de Alpspitze in Duitsland hebben.

In de omgeving van Garmisch-Partenkirchen liggen verschillende grote bergtoppen. Er zijn 3 bergliften in deze omgeving die ik even ga behandelen, we hebben het hier dan over de Zugspitze, de Alpspitze en de Kreuzeck.

Om dit verhaal een beetje context te geven zal ik even kort uitleggen wat het verschil tussen de 3 toppen is. De Zugspitze is de hoogste berg van heel Duitsland, de Alpspitze is iets lager en de Kreuzeck is nog lager. Afhankelijk van je activiteiten kies je welke berg je wilt bezoeken.

De Alpspitze

Wanneer je aankomt op de parkeerplaats van de Alpspitze zie je ook meteen de liftjes voor de Kreuzeck, deze 2 liftjes zitten namelijk naast elkaar en je ziet ook meteen dat het verschil in hoogte aanzienlijk is. De liftjes voor de Zugspitze liggen verder weg.

Wij hadden ervoor gekozen om de liftjes naar de Alpspitze te nemen omdat je hier goed kunt wandelen en het uitzicht echt fenomenaal is! Eerlijk gezegd waren we ook een beetje geschrokken van de prijzen die ze rekenen voor de liftjes. Ons ritje omhoog en terug kostte al 29 euro per persoon. Wanneer je eenmaal boven bent na een lange rit in het volgepropte liftje kom je uit bij een restaurantje waar je even lekker kunt genieten van een overheerlijke braadworst. Eenmaal van het platform af heb je uitzicht op een gigantische bergpartij. Wanneer je doorloopt zul je al snel het toeristische hoogstandje genaamd de Alpspix zien, dit is een gigantische overhangende stalen constructie waar je alleen op gaat staan als je geen hoogtevrees hebt haha ;).

Er zijn vanaf het platform echt prachtige wandelroutes te vinden. Er liepen veel mensen met een tuigje aan die meteen voor het echte klimwerk gingen. Wij hebben het iets rustiger aangedaan en hebben eerst een stuk van het hoofdpad genomen waar je langs alpenkoeien kon lopen die lekker lagen te grazen. Om vervolgens toch echt nog wat meer hoogte op te zoeken hebben we ook nog de zogenoemde ‘adventure trail’ gevolgd, dit leidde tot een prachtig uitzicht over een soort vallei waar je nog helemaal in kon lopen.

De Zugspitze

Wanneer je graag eens naar de hoogste berg van Duitsland wilt kun je ervoor kiezen om in de zomer 59,50 per persoon te betalen zodat je een echt avontuur hebt. Wij vonden dit iets te veel geld en hebben dit daarom overgeslagen. Daarnaast lazen wij dat de Zugspitze vooral uit het platform bestaat en zijn er omheen niet echt wandelroutes voor ‘amateurs’.

De opstapplaats voor de Zugspitze ligt in Eibsee, rond dit prachtige plaatsje ligt ook het gelijknamige meer. Dit meer is echt een aanrader om even mee te pakken wanneer je er toch bent, het water is namelijk perfect blauw en helder.

De Kreuzeck

De Kreuzeckbahn brengt je met de lift naar 1650 meter, dit maakt het de laagste van de 3. De opstapplaats voor de liftjes ligt bij de Alpspitze. De kreuzeck beschikt over prima wandelpaden en je kunt dan ook via de Kreuzeck naar de Alpspitze lopen of andersom, dit is een wandeling van ongeveer een uur.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *