In deze blog ga ik jullie vertellen wat er allemaal te doen valt in Pompeï. Ik ben 3 dagen in de omgeving geweest en heb prachtige dingen gezien. Ik zat in een Airbnb iets verder van de hotspots (25 min lopen) voor 22 euro per nacht (linkje naar artikel hier). De afstand van de hotspots is iets wat ik zelf erg prettig vind, omdat ik dan de lokale sfeer wat beter meekrijg en ik zat in dit geval dicht bij een gigantisch winkelcentrum, wat altijd mooi meegenomen is. Italië is prachtig maar zodra je ook maar iets buiten het toeristische gebied komt is het vaak een grote puinzooi om het heel hard te zeggen. Op veel plekken ligt vuil en in dit geval lag ook de rivier waar ik elke dag langs liep vol met afval maar zodra je vaker in Italië bent geweest kom je erachter dat dit op veel plekken hetzelfde is. Overal ter wereld zal elke stad zo zijn nadelen hebben.

Ik heb hieronder alle plaatsen waar ik ben geweest onder kopjes verdeeld met een cijfer van 1 tot 10 zodat jullie ook weten wat ik er nu echt van vond. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat iets eerst heel leuk leek maar in het echt toch gigantisch tegenviel. Ook leek het mij handig om de benodigde tijd erbij te vermelden. Het is belangrijk om te weten dat ik iemand ben die thuis eerst uren op internet rondkijk wat er allemaal te doen is in een stad zodat ik alvast mijn eigen planning kan maken, doe dit zelf ook vooral omdat het kan zijn dat hier niet alles tussenstaat wat jij ook leuk vindt.

Pompeii Archaeological Park

Tijd: 6uur
Cijfer: 9/10

Pom pom pom… met stipt op 1 het archeologische park van Pompeï. De tijd die je nodig bent in dit park had ik zwaar onderschat, ik zag staan dat de langste route zo’n 6 à 7 uur duurde dus zo slim als ik ben ging ervan uit dat die voor mij maar 2 à 3 uurtjes zou duren omdat ik toch niet alle bordjes lees. FOUT het heeft bij mij zeker 6uur geduurd voor ik klaar was. Ik was er zelfs 2 dagen voor nodig omdat ik de eerste dag pas later heen ging, ik had pas 2 van de 8 gebieden gehad die eerste dag.

Gelukkig komen we nu op een van de grootste voordelen van Italië want de entree was maar 2 euro voor mij, dus 2 bezoekjes konden er wel vanaf. De vrouw achter de balie was ook erg aardig ze herinnerde zich mij nog van de dag ervoor en had al verwacht dat ik terug zou komen.

Mocht je hierheen willen gaan kun je ook meteen de Villa dei Misteri meepakken die zit bij het entree inbegrepen en de villa zit aangesloten op het park.

Pontificio Santuario della Beata Maria Vergine del Santo Rosario di Pompei

Cijfer: 7/10
Tijd: 30 min

De naam is een hele mond vol maar het is gewoon een kerk. Ik heb persoonlijk niet heel veel met kerken omdat ik ze er allemaal hetzelfde uit vind zien zodra je er een paar bezocht hebt. De buitenkant van deze kerk was wel prachtig daarom krijgt deze kerk van mij een 7. Wanneer je vanaf het station van Pompeï komt zul je hoogstwaarschijnlijk langs deze kerk lopen op je weg naar het archeologische park.

Ercolano/Vesuvius

Cijfer: 8/10
Tijd: 3 uur

De Vesuvius is echt een enorme vulkaan, sterker nog het is de grootste vulkaan op het vaste land in Europa. De weg ernaartoe is met vele bochten, ik ben met de bus gegaan. Dit kan via verschillende plekken, een van die opstapplekken is Pompeï. Ik ben zelf op een bus gestapt via station Ercolano Scavi, dit is makkelijk te bereiken vanaf zowel Napels als Pompeï. Eenmaal aangekomen bij de vulkaan moet je ongeveer 20 minuten naar boven lopen op zwart gesteente. Boven heb je een prachtig uitzicht over de verschillende steden die eronder liggen. Ook de krater is zeer indrukwekkend. Bij mij kwam er zelfs nog wat rook uit de krater. Je kunt boven ongeveer rond de helft van de krater lopen, ondertussen zul je een paar souvenirwinkeltjes tegenkomen waar je ook drinken kunt kopen.

Sorrento

Wanneer je in Pompeï bent ligt Sorrento nog maar op een steenworp afstand. Je kunt het stadje makkelijk met de trein bereiken mocht je geen auto hebben. Sorrento staat bekend om zijn prachtige gekleurde huisjes en zijn heerlijk water om in te zwemmen.

Wanneer je iets verder doorloopt zul je tegen Regina Giovanna Bath aanlopen. Dit is een prachtige rotsformatie waar je ook kunt zwemmen.

De Amalfikust (Amalfitana coast)

Wanneer je een scooter huurt kun je de prachtige alamfikust route nemen. Het kan ook met een auto maar voor de volledige ervaring zou ik een scooter aanraden om de sfeer nog meer te kunnen proeven. Onderweg rijd je langs de smalle Italiaanse weggetjes en kom je langs vele fotogenieke plekjes. Zo kom je tijdens deze route ook langs een grottenstelsel genaamd Grotta dello Smeraldo. Wanneer je hiervan houdt zou dit een leuk uitje kunnen zijn om heen te gaan.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *