Ben jij op zoek naar een leuke wandeling in Spier? In dit artikel ga ik een leuke avontuurlijke route met jullie bespreken. Ik heb deze route in Spier al meerdere keren gelopen en ken het ondertussen op mijn duimpje. De wandeling in Spier is gelegen in het Nationaal Park Dwingelderveld. Dit park ligt lekker dicht bij mij en is naar mijn mening een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Wandelroute Boswandeling Spier

Toen ik het had over een avontuurlijke route maakte ik geen grap. Tijdens de route kom je namelijk langs een prachtig stuk met houten vlonders waar je overheen kunt lopen (Instagram tip). Wanneer je trouwens op mijn Instagram kijkt kun je hier ook een aantal foto’s van vinden.

De route is 5,5 km lang, zelf vind ik dit een mooie afstand voor een wandeling. Je navigatie kun je instellen op Oriëntatiecentrum Spier om bij de juiste parkeerplek uit te komen. Wanneer je op de kaart kijkt die ik hieronder heb toegevoegd gaat het om de witte route. Je begint onderin bij de groene stip, hier is ook een parkeerplek. Vervolgens kun je via links snel naar de houten vlonders of kun je eerst via rechts de hele route lopen om te eindigen met de houten vlonders. Ik zou de laatste optie aanraden omdat je dan eindigt met het hoogtepunt. De wandeling zal langs een bos gaan dat vanaf 1925 is aangeplant. De route loopt richting het Witteveen, hier werd vroeger nog turf gestoken. Zoals je hieronder kunt zien heb ik het gebied waar het om gaat afgekaderd in een wit vlak met een pijl erbij zodat je duidelijk kunt zien waar de houten vlonders/stijgers liggen.

Wandelen in Spier

Het Dwingelderveld

Wist jij dat Nationaal Park Dwingelderveld het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa is? Er zijn zelfs 2 schaapskuddes met herder die de heide op peil houden. Het leuke vind ik zelf altijd dat je ook kunt kijken bij de schaapskooi. De herder vertrekt elke morgen en je kunt hier dus ook meelopen met de herder. In totaal is er voor een kleine 60 kilometer aan rondwandelingen uitgezet. Naast de wandeling in Spier zijn er dus nog tal van andere wandelopties. Verder is het ook toegestaan om te fietsen en te paardrijden. Er is zelfs een heus Familiepad aangelegd voor mobiel beperkte bezoekers.

Wil je meer weten over het Dwingelderveld kijk dan vooral eens op de website van Nationaal Park Dwingelderveld.

Wil je graag nog even doorlezen kijk dan vooral eens naar andere uitjes in Drenthe. Verder kun je mij vinden op Instagram, ik post hier regelmatig mijn nieuwste uitjes.

Meer leuke blogs:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *