Ga jij binnenkort een weekendje naar Heerenveen? In dit artikel ga ik jou de leukste 4 activiteiten rond Heerenveen vertellen. Ik heb samen met mijn vriendin een nachtje in het Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof doorgebracht. Omdat ik dit artikel tijdens de corona periode typ zal ik hier ook rekening mee houden in de activiteiten.

Ecokathedraal Heerenveen

We beginnen meteen met een prachtige activiteit. Op een kleine 10 minuten rijden ligt er een ecokathedraal. Dit ecokathedraal is open voor het publiek en kun je op eigen risico betreden. Het is bedoeld als een werkplaats waar langdurige processen tussen de mens en natuur wordt bestudeerd. Het geheel is gemaakt van overtollig bouwmateriaal. Dit project bestaat al sinds 1970 en het is de bedoeling dat het tot het jaar 3000 blijft bestaan.

Zelf zou ik deze plek als een speelplaats gemaakt door kleuters willen omschrijven. Ik bedoel dit in de positieve zin. Ik vind het namelijk een geweldige plek en het deed mij meteen denken aan mijn jeugd. Wij waren vroeger ook altijd aan het bouwen met van alles en nog wat, iets wat ik tegenwoordig haast niet meer tegenkom. Ook deed deze plek mij aan de Maya’s denken met al hun mooie tempels en gebouwen.

Omdat er momenteel veel bosjes en bomen staan kun je misschien niet alles even gemakkelijk vinden. Wanneer je het terrein op loopt kun je ook nog naar links langs een klein kluizenaars huisje. Dit was denk ik het huis van de overleden kunstenaar.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Houd je ervan om een lekkere wandeling te maken? Dan is het Drents-Friese Wold echt iets voor jou. Je kunt vanaf vele kanten je wandeling beginnen. Er staan ook verschillende uitzichttorens waar je in kunt. Omdat het park zo groot is kom je weinig mensen tegen, ideaal momenteel. Wij vonden het zeer verassend om te zien dat er een enorm stuk met alleen maar zand is. Hierdoor lijkt het net alsof je in de woestijn loopt.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Thialf

Ik kan iedereen aanraden om even langs Thialf te gaan wanneer je in Heerenveen bent. Iedereen kent de schaatsbaan van tv maar in het echt is het natuurlijk net even wat anders. Daarnaast is het gebouw ook prachtig om te zien.

Ir. D.F. Woudagemaal

Als laatst wil ik nog even een uitstapje maken naar Lemmer. Hier staat namelijk het grootste stoomgemaal ter wereld ooit gebouwd. Het is ook aangemerkt als Unesco Werelderfgoed. Wij zijn er geweest maar hadden helaas niet online gereserveerd dus konden niet naar binnen. Dus bij deze de tip om online te reserveren wanneer je hier naartoe wilt tijdens de corona maatregelen. Gelukkig heb ik een aantal foto’s van de buitenkant kunnen maken.

Verder kun je in Lemmer nog van een kleine haven met vuurtoren genieten. Het is een halfuurtje rijden vanaf Heerenveen.

Ir. D.F. Woudagemaal

Conclusie

Zoals je ziet zijn er weinig uitjes echt binnen Heerenveen, dit komt misschien ook wel omdat het een beetje een saaie stad is. Daarentegen is de omgeving van Heerenveen is heel interessant. Ik hoop dat je wat kunt met deze uitjes zodat je er een gezellig weekendje Heerenveen van kunt maken.

Wil je op de hoogte blijven van al mijn reizen? Volg mij dan op Instagram of lees meer op mijn blog.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *