In dit artikel ga ik jullie vertellen hoe je op vakantie kunt tijdens de corona periode. Het is officieel weer toegestaan om vanaf 15 juni weer op vakantie te gaan naar andere landen. Net als iedereen was ook ik nieuwsgierig wat mijn opties waren voor een leuke vakantie, weg van alle drukte. Er zijn momenteel veel verschillende regels in elk land waardoor je niet zomaar de auto kunt pakken.

Ik zou oorspronkelijk deze zomer naar Vietnam gaan maar onze vlucht is helaas gecanceld. Ik denk dat de ervaring ook lang niet zo fijn zou zijn als normaal dus ik ben er blij mee. De tweede optie die ik had bedacht was om naar de Scandinavische landen te gaan. Ik had een leuke route uitgedacht met de auto, zo zou ik beginnen in Denemarken om vervolgens door te gaan naar Zweden. Dit plan was zeer goed doordacht totdat Denemarken bekend maakte om deze zomer geen toeristen toe te laten vanuit Nederland en heel veel andere landen. De route die ik nu heb uitgezocht zal ik later in het artikel delen, maar eerst ga ik jullie precies vertellen waar je nog heen kunt en wat daar nog open zal zijn.

Nederland

Om meteen maar met een inkoppertje te beginnen kunnen we natuurlijk allemaal op vakantie in eigen land. In Nederland zijn momenteel de horecagelegenheden weer open, ook de toeristische trekpleisters mogen hun deuren weer langzaam openen. Ik ben in mei als een van de eerste alweer op vakantie in Schoorl geweest, dit is mij zeer goed bevallen.

Persoonlijk zou ik in Nederland de mooie stukken natuur opzoeken of huisjes met veel ruimte. Zo hebben de noordelijke provincies vaak mooie stukken natuur waar weinig mensen komen. Je zou ook aan bijvoorbeeld zeeland of de Veluwe kunnen denken.

België

België is voor veel Nederlanders een populaire bestemming. Voornamelijk de Belgische Ardennen valt bij veel mensen in de smaak. België heeft bekend gemaakt dat er vanaf 15 juni weer toeristen worden toegelaten. Musea, restaurants en attractieparken zijn weer open.

Luxemburg

Dit prachtige land wordt vaak vergeten maar Luxemburg is open voor toeristen. De attractieparken zijn nog gesloten maar de musea en restaurants zijn al gewoon weer open. Kortom hier kun jij deze zomer een heerlijk hotelletje boeken. De campings zijn ook open in Luxemburg dus ben je meer een voorstander van de camping dan is dit ook mogelijk.

Duitsland

Vanaf 15 juni is het weer toegestaan om Duitsland te bezoeken als toerist. Er kunnen wel verschillende regels per deelstaat zijn. De restaurants zijn weer open, zo ook de hotels en campings. De attractieparken en musea zijn ook weer toegankelijk voor het publiek.

Frankrijk

Aangekomen bij het meest populaire vakantieland voor Nederlanders. Ik heb goed nieuws want Frankrijk is gewoon weer open voor toeristen vanaf 15 juni. De restaurants zullen weer opengaan. Alle hotels zullen weer opengaan, bij campings ligt dit iets anders. De campings in de groene departementen gaan open vanaf 15 juni, de rest zal op 21 juni volgen. De attractieparken en musea zullen ook weer opengaan.

Zwitserland             

Zwitserland heeft goedkeuring gegeven aan toeristen. Er is mogelijk nog grenscontrole waar ze op temperatuur etc. controleren. De campings en hotels zijn weer open. Musea en pretparken zijn ook weer geopend.

Oostenrijk

Ook Oostenrijk houdt zijn grenzen dicht deze zomer. Na 15 juni mogen waarschijnlijk mensen uit Zwitserland en Duitsland weer over de grens. Eventueel kunnen er in de loop van juni meer landen weer vakantie vieren in dit prachtige land.

Italië

Het is mogelijk om in Italië op vakantie te gaan. De hotels en restaurants zijn open maar de campings zijn momenteel nog gesloten. Mogelijk komt er in de loop van juni meer informatie naar buiten. Attractieparken en musea zijn weer open.

Spanje

Zolang het aantal besmettingen blijft afnemen is er een grote kans dat je vanaf 1 juli op vakantie kunt naar Spanje. Later in juni zal er meer bekend worden gemaakt in dit artikel.

Portugal

Portugal heeft besloten toch open te gaan voor toeristen. Er is nog veel dicht maar de verwachting is dat alles steeds meer open zal gaan. Restaurants zijn wel gewoon weer open.

Griekenland

Dit prachtige land zal weer toeristen toelaten vanaf 15 juni maar er moet een verplichte corona-test worden ondergaan. Dit duurt een dag, daarna mag je doorreizen naar je bestemming maar daar moet je minimaal één week zijn. Houd jij er dus van om lekker door te reizen kun je Griekenland deze zomer beter even overslaan.

Kroatië

De grenzen van Kroatië zijn open, je dient alleen onderstaande formulier ingevuld te hebben. De hotels en campings zijn open. De attractieparken en musea zijn ook open.

https://entercroatia.mup.hr/

Noorwegen

Helaas mag je hier geen vakantie vieren deze zomer. Het land gaat na 20 augustus de maatregelen voor toeristen waarschijnlijk versoepelen.

Denemarken

Zoals ik op het begin al had aangegeven houdt Denemarken de grenzen dicht voor ons land. Vanaf 15 juni mag er vanaf andere landen wel weer naar Denemarken worden gereisd. De verwachting is dat Denemarken net als Noorwegen pas later gaat kijken naar versoepelingen.

Zweden

Zweden ontmoedigd toeristen om te komen maar de grenzen zijn open. Begin juni wordt er meer duidelijkheid verwacht, wij zullen deze blog dan ook bijwerken.

Groot-Brittannië

De grenzen zijn open, er kan alleen niet op vakantie worden gegaan. De hotels zijn namelijk nog gesloten voor toeristen net als de campings. De musea en attractieparken zijn ook nog gesloten.

Turkije

Ook Turkije houdt helaas zijn grenzen dicht voor toeristen. Pas later zal er meer informatie bekend worden gemaakt voor toeristen.

Wat wordt mijn vakantie tijdens corona?

Na het zien van al deze beperkingen heb ik ervoor gekozen om een vakantie naar Duitsland te plannen met de auto. Het zal zoeken worden waar welke dingen wel en niet mogen maar het land is zo groot en mooi. Eventueel willen we ook de bergen in Frankrijk bekijken. Onze hoop ligt nog een beetje op Zwitserland of Oostenrijk maar hier weten we pas later meer over.

Conclusie

Laat jij je niet snel tegenhouden? Ga dan lekker op vakantie naar het buitenland, maar vergeet niet je desinfecterende handgel en mondkapjes mee te nemen. De kans is vrij groot dat je op een bepaald moment je mondkapje nodig bent.

Meer leuke blogs:

4 Reacties

  1. Hey, bedankt voor de tips, ik blijf zelf in Nederland omdat ik geen zin heb in al dat gedoe. Waarschijnlijk wordt het een van de eilanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *