Als student in Zwolle kan ik jou vertellen wat je allemaal in Zwolle kunt doen en zal daarom de leukste activiteiten voor je opsommen. Ik studeer nu zelf meer als 7 jaar in Zwolle en heb daarom een groot deel van de stad gezien. Ik zal naast de activiteiten overdag ook de activiteiten in de nacht opsommen. Persoonlijk zie ik Zwolle een beetje als de vergeten stad in Nederland terwijl er zat te doen is en de ligging perfect is.

Wandelen door Zwolle

Als je iets goed kunt doen is het wel wandelen door Zwolle. Er zijn verschillende parken waar je doorheen kunt lopen maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden. Tijdens deze wandeling zul je waarschijnlijk al langs een van de onderstaande locaties komen. Het centrum van Zwolle is goed bereikbaar met het ov, vanaf het station is het ongeveer 15 minuutjes lopen.

Tijdens je wandeling vanaf Zwolle station naar het centrum loop je meteen al langs Museum de Fundatie en zie je de stadsgracht waar je met een bootje doorheen kunt varen. Verder kun je langs bijvoorbeeld de Sassenpoort lopen. Deze poort is eind veertiende eeuw gebouwd en vormde toen deel van het stadsverdedigingswerk. Wanneer je Zwolle van boven bekijkt zie je dat de stad de vorm van een soort ster heeft met daar omheen water.

Winkelen in Zwolle

Wanneer je van plan bent om te gaan winkelen in Zwolle dan moet je naar het centrum lopen, het beste kun je De st. Michielskerk als pointer aanhouden. Vanaf de kerk loop je zo het plein op en vanaf daar zul je de winkelstraat wel zien liggen. Zwolle heeft een hele brede straat waar meer de eet en drinkgelegenheden zitten en een dunnere straat wat je echt als de winkelstraat kunt beschouwen.

Persoonlijk vind ik het altijd fijn om een drankje te doen bij Las Rosas, je zit hier op een levendige plek met uitzicht op het water. In het water kun je trouwens zomers ook heerlijk zwemmen er is dan ook een heus stadsstrand.

Museum de Fundatie

Ik benoemde het net al even maar wanneer je vanaf het station komt dan kun je hier niet om heen. Het museum heeft een prachtige groene koepel op het dak staan die al snel opvalt. Vanaf het centrum is het ook maar 5 minuten lopen. Je zult hier verschillende tentoonstellingen vinden. Kijk vooral even op hun website als je dit leuk lijkt.

Bonami SpelComputer Museum

Toen wij met school een uitje moesten kiezen voor de hele klas werd het een uitje naar dit spelcomputer museum. Dit museum ligt heel dicht bij het station en staat in het teken van… de spelcomputer. Wanneer je binnenkomt loop je langs een hele lange route met alle spelcomputers uitgestald op jaar. Dat is ook precies waarom dit zo’n leuk uitje met het hele gezin is omdat je aan je kinderen kunt laten zien hoe het allemaal begonnen is. Het begon namelijk niet allemaal met een Playstation 4 hahaha. Na deze tijdlijn kom je uit in een hal vol met verschillende racing games, flipperkasten en andere machines die in een speelhal thuishoren, hier kun je nog uren gamen voor je weer naar huis gaat.

De Peperbus / Onze Lieve Vrouwetoren

Wanneer je op zoek bent naar een uitzicht over de hele stad dan moet je naar de Peperbus. Je kunt deze toren namelijk beklimmen, het is wel een hele klus want het zijn veel traptreden. Ergens halverwege is er een informatieruimte waar je even kunt bijtanken waarna je de reis omhoog weer kunt vervolgen. Boven staan de afstanden tot bepaalde gebouwen aangegeven op de rand.

Dominicanenklooster Zwolle

Dit prachtige klooster ook wel bekend als de Paterskerk of de Thomaskerk werd in 1900 gebouwd. Tegenwoordig kun je hier van alles doen. Mocht je het interessant vinden om de binnenkant eens te bekijken is dit zeker een bezoekje waard.

Dinoland Zwolle

Wil jij je kinderen iets bijbrengen over dinosauriër? Dan is dit het perfecte uitje om te doen. Je kunt hier uren rondlopen of klimmen. Er zijn namelijk gigantische klimparcours waar je onder toezicht kunt klimmen. Andere activiteiten die je hier kunt doen zijn lasergamen, minigolf, dino cars, skeletten opgraven en T-rexpeditie.

Uitgaan in Zwolle

Dan zijn we aangekomen bij het laatste gedeelte van deze blog, het nachtleven in Zwolle. Wanneer je in Zwolle goed wilt uitgaan zijn er een aantal plekken waar je moet wezen. In de Voorstraat zit onder andere het Vliegende Paard, Bloopers en andere uitgaansgelegenheden. Deze hele straat zit vol met leuke kroegjes waar genoeg te beleven is.

Wanneer je naar de Melkmarkt loopt zul je veel meer cafés tegenkomen waar je lekker kunt poolen maar ook in deze straat kun je bijvoorbeeld juist naar de Danskamer, dit wordt ook wel de kelder genoemd omdat je naar beneden moet. Dit heeft weer meer van een hele kleine club weg.

Wanneer je echt naar een goede club wilt moet je niet in Zwolle zijn vind ik zelf. Groningen heeft dan veel meer te bieden op uitgaansgebied. Persoonlijk heb ik wel leuke uitgaansavonden gehad in Zwolle omdat er altijd wel een feestje wordt gebouwd. Zo vind ik de opzet van het Vliegende Paard ook erg leuk, op elke verdieping hoor je andere muziek. Zwolle heeft ook nog een podium genaamd Hedon, hier vinden ook nog verschillende optredens plaats mocht dit meer je ding zijn.

Mocht je dit soort blogs nu leuk vinden en graag meer willen lezen dan kun je hier mijn andere blogs lezen. Ik ben ook te volgen op Instagram.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *