In deze blog ga ik jou vertellen wat je kunt doen in Oldenzaal. Ik kom zelf vaak in Oldenzaal omdat mijn vriendin daar woont. Oldenzaal is een stad dicht bij de Duitse grens en wordt vaak een beetje vergeten omdat Hengelo en Enschede er omheen liggen. Hierdoor kiezen mensen vaak voor een grote stad in plaats van het kleinere alternatief.

Torenbeklimming St. Plechelmusbasiliek

De St. Plechelmusbasiliek is een bijna 800 jaar oude toren gebouwd van Bentheimer zandsteen. Deze prachtige 61 meter hoge toren kun je met een gids bezichtigen. De kosten om dit te doen zijn € 4,95 inclusief koffie of thee. Voor kinderen t/m 14 jaar betaal je maar € 2,95 inclusief ranja.

Shoppen

Wanneer je graag in Oldenzaal wilt shoppen is dit ook mogelijk. De winkelstraat van Oldenzaal is lang genoeg en heeft veel verschillende winkels. Oldenzaal heeft ook 2 winkelcentrums genaamd ‘De Driehoek’ en ‘Den Vijfhoek’. Momenteel zijn ze bezig om winkelcentrum Den Vijfhoek op te knappen. Tijdens het shoppen zul je erachter komen dat Oldenzaal veel terrasjes heeft waar je gezellig even een drankje kunt doen. Naast de terrasjes heeft Oldenzaal ook leuke streekwinkeltjes waar je alleen maar lokale producten kunt kopen. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om even door dit soort winkels rond te lopen.

Mocht je net zo van ijs houden als mij dan zijn er twee verschillende ijssalons (van Olffen & Thijs) in Oldenzaal waar je heerlijk ijs kunt halen.

Het Hulsbeek in Oldenzaal

Het Hulsbeek is een enorme zwemplas in Oldenzaal. Ben je dus meer op zoek naar een uitje voor het hele gezin met mooi weer dan is dit zeker een aanrader. Naast zwemmen kun je hier ook een van de andere activiteiten doen zoals tafeltennis, basketbal, disc golf, voetbal of beachvolleybal.

Museum Het Palthe Huis

Breng een bezoekje aan het Palthe Huis als je terug in de tijd wilt. In dit prachtige huis uit de 17e eeuw kun je ervaren hoe de familie Palthe in de 18e-eeuw gewoond moet hebben. Nergens in heel Twente is een huis in zo’n oorspronkelijke staat bewaard gebleven.

Carnaval in Oldenzaal

Wist jij dat Carnaval in Oldenzaal wel 100.000 bezoekers per jaar trekt? Carnaval wordt in Oldenzaal dan ook al sinds 1955 gevierd nadat een groepje Oldenzalers dit geweldige feest in Duitsland hadden bekeken. De optocht in Oldenzaal is een van de grootste optochten van boven de rivieren, kom dus zeker eens kijken wanneer er weer een optocht is omdat het een groot feest voor jong en oud is.

Fruitboerderij Düvelshofke

Ik vond het vroeger geweldig om samen met oma blauwe bessen te gaan plukken op een boerderij. Bij fruitboerderij Düvelshofke pluk je ook je eigen fruit. In de naastgelegen Landwinkel kun je daarnaast ook verschillende eigengemaakte jammetjes en streekproducten vinden.

Kalheupinkpark

Als afsluiter het Kalheupinkpark. Dit stadspark is een ideaal uitje. Er staan bomen die perfect zijn om in te klimmen. Daarnaast zijn er ook verschillende kunstobjecten in het park geplaatst waar je mooie foto’s bij kunt nemen.

Mocht je dit soort blogs nu leuk vinden en graag meer willen lezen dan kun je hier mijn andere blogs lezen. Ik ben ook te volgen op Instagram.

Meer leuke blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *